Miért, mert...

A sötétség oka az, hogy az EKF jövőjét ilyen színekben látjuk. Egyúttal elegünk van belőle, hogy miután az összes civil kezdeményezést kiölték belőle, a konconmarakodás teszi a nullával egyenlővé az egészet. Rendben, csinálják. Hagyjuk ott a homokozót a hülyegyerekeknek és építsünk egy kisebbet, tisztábbat, okosabbat, Pécsért, értünk. --- Frissítés: dec. 18.

Mielőtt még bármit tennénk...

2007.12.11. 11:19 | pater | 7 komment

...kérdést teszünk fel:
Szerinted?
Nem, a "gigászi nagy baromság" típusú dolgok nem érdekelnek, csak a tényleges ötletek.
Kommentezz...

Címkék: pécs európa kulturális fővárosa

A bejegyzés trackback címe:

https://akf-pecs.blog.hu/api/trackback/id/tr82260166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pater 2007.12.11. 11:35:51

Mondom, _azok_ nem érdekelnek... :)
Moderálva, ripityom.

Jud 2007.12.11. 14:53:44

szervezkedők, hajrá, hajrá! Hátha mégis történik valami jó és szépen lassan, de biztosan kiszíneződik ez az oldal!!!

roxmorts 2007.12.11. 15:23:12

Gondolom nem kell nagyon biztatni az ép elméjű pécsieket, akik - bármennyire is rühellik azt, hogy mivé vált egy nagyszerű civil kezdeményezés - mégis csak szégyellenék magukat egy sörsátoros, vikidálgyulás, szépségversenyes 2010-es évben.
Nem is kell ide nagyon sok, minden baráti kör csinálja meg azt a rendezvényt, amilyen a legszívesebben venne részt. 10 milliós költségvetésű projektek kizárva. Majd még megírom azt is, hogy milyenekre gondolok, így elsőre ennyi.

cucuboy 2007.12.11. 16:31:51

Pécsett akad jó adag tehetséges csoportosulás, szóval annyi bizos, hogy ők le tudnak tenni értékes dolgokat az asztalra. Csak valahogy ezeket is össze kellene fogni - ez egyébként a Pécs 2010 központ feladata lenne, de arrafelé a jelek szerint nem fog menni. Először kellene tehát közös platform, amire kezdetnek akár ez az oldal is jó lehet. Csak tudni kellene róla az érintetteknek.

ücsü 2007.12.12. 09:17:10

Az normális, hogy én, aki nem pécsi vagyok, nem hallok nagyjából semmit arról, hogy mi van a Pécs 2010-zel? A szorgos munkálatokról néha szeretnék olvasni vagy nézni vagy hallani egy-két hírt, és nem csak a személycserék körüli botrányokról, amik ugye a lényeget eltakarják, nevezetesen azt, hogy hol is tartanak egészen pontosan a megvalósításban.
Apropó, tudjuk, hogy hol tartanak érdemben?

sothis · http://vadkelet.blogging.hu 2007.12.12. 09:33:57

Sajnos az egész pécsi projektre szánt pénz bele fog vándorolni a helyi politikusok zsebébe. Toller kényszerű horkolása felébresztette a hiénákat, akik eddig lapítottak, vagy megelégedtek a morzsákkal. Érdekes, hogy akik, létrehozták a pályázatokat vagy csak hozzátettek valamit, azokat az fiatal arcokat, a helyi, hályfejű, vén maszoposok kitúrták és beültettek helyükre egy csinovnyikot.
Tartok tőle, hogy a Pécs2010 egy világméretű lebőgés lesz...
Üdv a keleti végekről

tapsi 2007.12.13. 21:11:34

Szóval az hagyján, hogy idehaza nem lehet róla semmit sem hallani, de másutt sem. Külföldön már én is láttam minden létező EKF-et hirdetni, a pécsit nem. Szóval ki a fészkes fene fog róla tudni, és az a nulla darab ember miért utazna el a világ végére? Méghozzá a világ macerásan megközelíthető végére? Mert szerintem azért az is gond, hogy Pécsre lejutni már akár Budapestről is drága és lassú (konkrétan Pestről Bécsbe lényegesen olcsóbban és gyorsabban kijutok vonattal, és szerintem sok turista nem kocsival jön, hanem vonatozik) (bár azt csak REMÉLEM, hogy Pécs autós megközelítése sokat javult, mióta legutóbb arra jártam), és ugyan lehet, hogy a MÁV-nak nem érné meg, de talán akár országon belül is többen megfontolnák, hogy lenézzenek a rendezvényekre, ha lenne valami kedvezményes jegy (akár a programokon "érvényesíthető"; régen tudom, hogy egy csomó fesztiválon volt ilyen, hogy ha lepecsételtette az ember a fesztivál-kedvezményes retúr jegyét, akkor visszafelé nem zargatták).

Az a baj, hogy mi itt agyalhatunk napestig, a gyakorlatban vszleg ugyanez a mérhetetlen töketlenkedés, sikkasztás és dilettantizmus marad, mint eddig. Szóval hacsak nem kis költségvetésű, kis partizánakciók keretében akarjuk "megmenteni" ezt az egész rendezvényt, akkor nem nagyon látom, hogy mit tehetünk az ellen a (bal-jobb oldaltól független) hivatalos légkör ellen, amihez képest Pató Pál a forradalmi megújulás lázában égő ifjú blokádharcosnak tűnik. Meg kérdés, hogy a külső kezdeményezéseket mennyire hagynák érvényesülni. Ahogy én ezt az országot ismerem, semennyire; a saját dolgukat nem végzik, de azt mindenhol féltékenyen és határozottan megakadályozzák, hogy bárki más csináljon bármit is.

Meg mondjuk nem ártana tudni, hogy milyen rendezvények vannak MÁR tervbe véve? Mennyire külföldnek próbál érdekes lenni az egész? Pl. mennyi az idegennyelvűek számára is értelmezhető és értékelhető téma? És ha netán tényleg hallanának róla az emberek, és eljönnének, akkor beférnének-e a kocsmákba (tudom, abból sok van, de általában elég nem üresek így sem)?

Persze egy sorozat önálló, kis költségvetésű partizánakciókval is el lehet érni valamit; pl. nagyszerűen vissza lehetne adni az igazi kollégiumi életérzést, és végül is az mennyire király, és mennyire jellemző a városra, nem? Szervezkedni az interneten (myspace, facebook, stb); ezzel szerintem 1-2ezer lelkes ifjú hátizsákost meg is lehetne fogni (akik anélkül azt sem tudnák, hogy lesz ilyen, mert külföldön nem nyomják orrba-szájba), persze az nyilván kevés, meg nem a mi dolgunk lenne, valakik rettentő sok pénzt vesznek föl ezért.

Nem mondom, hogy ez az ország a kutyák martaléka, mert a kutyák már megszagolták, és undorodva odébbálltak (megy és lenyomja a napi Ady formagyakorlatot).
süti beállítások módosítása